Velős-bundás palacsinta recept
Hozzávalók:
12 db sós palacsinta,
35-40 dkg sertés- vagy borjúvelő,
1 kis fej hagyma,
törött bors,
só,
1 evőkanál olaj,
a panírozáshoz liszt,
1 tojás,
zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.
Elkészítés:
A szokásosnál valamivel kisebb sós palacsintákat sütünk. A velő hártyáját leszedjük - előtte le is forrázhatjuk -, apró darabokra vagdaljuk. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, rátesszük a velőt, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. A palacsintákon egyenként elosztjuk a tölteléket, s a szokásos módon felgöngyöljük. A széleit összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. A palacsintákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. Tartárt, majonézt adhatunk hozzá, de forró, paprikás-tejfölös mártással még ízletesebb.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges