Teflonedény

  Kezdőlap >> Tippek >> Teflonedény
minden  előző  következő  

  • A főzést és sütést villany- vagy gáztűzhelyen közép fokozaton, fa vagy széntüzelés esetén kisebb tűzön ill. a tűzhely szélén végezzük. A gáztűzhelyen a 2 milliméternél vékonyabb falú teflonlábasok, -fazekak stb. alá mindig tegyünk lángterelőt.
  • Az edény használata után a teflonbevonatot meleg vízzel, szivaccsal vagy mosogatóruhával tisztítsuk meg, ezután puha konyharuhával töröljük szárazra. Minden esetben kerüljük a fémgyapot, valamint a súrolópor használatát.
  • A teflonbevonatú edényt első használatbavétel előtt mosószeres meleg vízzel mossuk le, majd szárazra törlés után egy kávéskanálnyi étolajjal kenjük be a teflonbevonatot. Ezt követően egy percig melegítsük az edényt.
  • Ha az étel leégett, a megégett részt ne kapargassuk éles szerszámmal, súrolószert se használjunk. Öntsünk az elszenesedett kéregre egy ujjnyi vizet, forraljuk fel, és várjuk meg, amíg magától felázik.
  • A húsok kivételével a teflonedénybe is tanácsos zsiradékot tenni, különben ebben az edényben is odaéghet az étel. A zsiradékot (zsírt, olajat, vajat) melegítés előtt rakjuk az edénybe.
  • Ha a nem gondosan kezelt teflonserpenyő foltossá vált, egy pohár vízhez keverjünk fél pohár 10%-os ecetet, és 1 evőkanál szódabikarbónát. Öntsük a serpenyőbe, és forraljuk 10 percig. Utána langyos vízzel öblítsük ki, töröljük szárazra, és vékonyan olajozzuk be.
  • Forró teflonedénybe hideg folyadékot ne öntsünk, mert károsodhat a bevonata. Az edényben vágni, szeletelni sem szabad! A benne lévő étel mozgatásához, forgatásához, kiemeléséhez csak fa eszközöket használjunk.


  •  




    © JoTudni.hu